Endokrinoloji Eğitim Programı
Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Gözlem Programı
Türkiye (05-16 / 12 / 2022)
Eğitim İçeriği:
– Obezite :
Bu gibi durumlarda obeziteye neden olan hastalığın tedavi planı belirlendikten sonra diyetisyen kontrolünde hastaların ideal kilolarına ulaşmaları sağlanmalıdır.
– Hipertansiyon.
– İnsülin Direnci Koşulları:
İnsülin direnci, kanda yeterli miktarda insülin olmasına rağmen vücut hücrelerinin insüline duyarsız kalması olarak tanımlanır. Bu da kan glukoz seviyesinin yükselmesine (hiperglisemi) ve buna bağlı olarak da kandaki insülin hormonu seviyesinin yükselmesine (hiperinsülinemi) neden olur. İnsülin direnci kendi kendine gelişebilen bir sağlık sorunu olabilir ancak bazı durumlarda insülin direncini de beraberinde getiren hastalıklar eşlik eder. Kadınlarda metabolik sendrom ve polikistik over sendromu örnek olarak verilebilir. Hastalığın tedavisi genellikle endokrinoloji uzmanlarının önereceği bir plan çerçevesinde ilaç uygulamaları şeklinde gerçekleştirilir. Uzun süre yüksek kan şekerinden kaynaklanan ikincil problemlerde ek tedavi uygulanmalıdır.
– Anoreksiya Nervoza ve Bulimia Nervoza (Yeme Bozuklukları) :
Beden imajının bozulmasına bağlı olarak yeme bozuklukları olarak adlandırılan Anoreksiya Nervoza ve Bulimia Nervoza gibi psikiyatrik hastalıklar gelişebilir. Aşırı halsizlik, kilo verme isteğiyle veya çok düşük kalorili yemek yeme, aşırı yüksek yoğunluklu egzersizlere yönelme, kilo alımını önlemek için müshil ilaçları kullanma ve davranışsal davranışlar gibi belirtileri olan yeme bozukluklarının hemen hepsinde hormonal bozukluklar mevcuttur. istemli kusma gibi bozukluklar. başlar. Bu nedenle bu hastalıkların tedavisinde ilgili tüm tıp dalları ile birlikte endokrinoloji uzmanlarının da içinde bulunduğu multidisipliner ekipler oluşturulmalıdır.
– Diyabet Hastalığı
– Tiroid Bezi Hastalıkları (Guatr, Tiroid nodülleri, Tiroid kanserleri, Tiroid iltihapları):
Tiroid bezi ile ilgili guatr, hipotiroidi, hipertiroidi, tiroid nodülleri, tiroid kanserleri ve tiroid iltihabı (tiroidit) gibi hastalıklarda bu hormonların salgı miktarında artış veya azalma meydana gelir. gerekli ilaç tedavileri ve cerrahi tedaviler uygulanacaktır.
– Hipofiz Bezi Hastalıkları :
Büyüme hormonu gibi önemli hormonların salgılandığı salgı bezi olan hipofiz bezi ile ilgili hipofiz yetmezliği ve tümör oluşumları gibi durumlarda büyüme geriliği, cücelik, akromegali, Cushing sendromu, hiperprolaktinemi, erken menopoz ve tiroid hastalıklarının gelişimi görülebilir. , prolaktin, ACTH, TSH, FSH, LH sentezlenir. . Bu nedenle hipofiz bezi hastalıkları uygun ilaç tedavileri ve gerektiğinde cerrahi operasyonlarla tedavi edilerek veya kontrol altına alınarak kalıcı bozuklukların önlenmesi amaçlanmalıdır.
– Adrenal Bez Hastalıkları :
Her iki böbreğin üst kısmında yer alan adrenal bezlerden (adrenal bezler) adrenalin, noradrenalin, kortizol, aldosteron ve seks hormonları sentezlenir. Bunun sonucunda hiperaldosteronizm, Cushing sendromu, hiperandrojenizm ve feokromositoma gibi hastalıklar gelişir. Tedavide hormonal tedavilerin yanı sıra adrenal bezdeki tümörler için ilaç uygulamaları ve cerrahi seçenekler yer alır.
– Aşırı Tüylenme (Hirsutizm) :
Aşırı tüylenme sorunu genellikle androjen yani erkeklik hormonunun aşırı salgılanmasından kaynaklansa da yumurtalık kanseri veya kistleri, böbrek üstü bezleri hastalıkları, tiroid hastalıkları, hipofiz bezi hastalıkları.Bunun dışında akdeniz kıyılarında yaşayan bayanlarda kıl köklerinde hassasiyetin artması sonucu aşırı kıllanma görülür.Hirsutizm hastalığın sebebi ortadan kaldırılarak tedavi edilir.Aşırı kıllanma hormonal bir nedenden kaynaklanıyorsa Hormonal dengeyi sağlayan ilaçlar yardımıyla engellenmeye çalışılır, yumurtalık kisti ya da kanser gibi hastalıklara bağlı gelişirse bu hastalıkların tedavisi ile önüne geçilmeye çalışılır. Hormonal denge sağlandıktan sonra , kıllanma sorununu ortadan kaldırmak için lazer epilasyon ve iğneli epilasyon gibi yöntemler kullanılabilir.
– Lipit metabolizması bozuklukları:
Kan lipid metabolizması hastalıklarının ana nedeni kandaki yağ seviyesinin dengesizliğidir. Yüksek kolesterol ve trigliseritler kan lipid metabolizması hastalıklarına neden olabileceği gibi düşük iyi kolesterol yani HDL de bu hastalıklara neden olabilir. Bu lipidlerin vücuttaki dengesizliği birçok kardiyovasküler hastalık için risk faktörüdür. Bu tür hastalıkların nedeni genetik, stres, fazla kilo ve dengesiz beslenme olsa da en etkili tedavi yöntemi dengeli ve sağlıklı beslenme ile aktif ve stressiz bir yaşam tarzını benimsemektir.
– Testis ve Yumurtalık Hormon Kaynaklı Hastalıklar :
Endokrinolojik hastalıklara bağlı seks hormonlarının yetersiz salgılanmasına hipogonadizm denir. Hipogonadizm sorunu erkeklerde testislerde, kadınlarda yumurtalıklarda hormonal hastalıklara neden olabilir. Buna göre erkeklerde cinsel organ gelişimini tamamlayamama, sertleşme sorunları; Kadınlarda yumurtalıkların olması gerektiği gibi çalışmamasından dolayı yumurtalık kistleri, polikistik over sendromu, yumurtlama bozuklukları görülebilir. Tüm bu durumlar kısırlık başta olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceğinden hipogonadizm hastalarının uygun hormonal tedavilerle desteklenmesi gerekir.
– Osteoporoz ve Diğer Metabolik Kemik Hastalıkları :
Kemik erimesi (osteoporoz) genetik yatkınlıktan kaynaklanabileceği gibi hareketsiz yaşam tarzı ve dengesiz beslenme sonucunda da ortaya çıkabilir. Tedavi sürecinde semptomatik tedavinin yanı sıra kemik güçlendirici ilaçlar kullanılarak osteoporozun önüne geçilmeye çalışılır.
– Kısırlık :
Kısırlık, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin düzenli olarak ilişkiye girmesine rağmen bir yıllık süre içerisinde sağlıklı bir gebelik oluşamaması durumudur. Genç çiftlerde bir yıl beklenmesi gerekirken, kadın yaşı 35’in üzerinde olan çiftlerde bir yıl beklenerek vakit kaybetmeden tedaviye başlanması önerilir. Erkeklerde kısırlığa neden olan hastalıklar arasında aşağıdaki gibi durumlar da bulunmaktadır. düşük sperm sayısı, kanal tıkanıklıkları, hormonal nedenler, genetik hastalıklar ve varikosel olurken, kadınlarda adet düzensizliği, yumurta rezervlerinin azalması, yüksek prolaktin düzeyi ve erken menopoz gibi hastalıklar kısırlığa neden olabilir. Altta yatan hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların kullanılması ve gerektiğinde uygulanacak cerrahi operasyonlar ile yumurta ve sperm üretimi devam ettiği sürece kısırlık sorunu çoğu zaman ortadan kaldırılabilmektedir. Ayrıca tüp bebek ve aşılama tedavisi infertilite hastalarında başarılı sonuçlar veren yenilikçi yöntemlerdir.
Genel bilgi :
– Eğitim İngilizce olacaktır.
– Fiyata Havaalanı-Otel arası ulaşım dahildir.
– Sadece 2 Boş Koltuk vardır.
– Bir Gözlem Eğitimidir.
Tarih :
05-16 / 12 / 2022
09-20 / 01 / 2023
06-17 / 02 / 2023
Maliyet :
– 2 Hafta : 2,500$.
– 1 Ay : 3,000$.
Nasıl Başvurulur:
– Lütfen özgeçmişinizi info@parsaglik.com e-posta adresimize gönderin.
– E-posta başlığına yazın : ( Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Gözlem Programı).
– Not: Yerinizi teyit etmek için başvuru süresi içinde ücretlerin %10’unu göndermeniz gerekmektedir.
– Vize başvurusu için size Davet mektubu göndereceğiz.
Konaklama :
– İhtiyacı olanlar için yerel 4 yıldızlı otel konaklaması mevcuttur, kahvaltı dahil günlük 40